Vintage kamera

Ezt a cikket két nagyon jó barátom ihlette, akik rajonganak a fotózásért és imádják az analóg kamerákat.  Ma büszkén mutatta nekem egyikük, az új szerzeményét, mikor arra jutottam, hogy egy kicsit utánajárok a témának, amikor is rábukkantam ezekre a  meseszép analóg gépekre, képekre:)

by Gabriela Da Costa

via Flickr

Sok embert megosztanak a következő témák: analóg vagy digitális, könyv vagy e-book, én mindkét esetben ragaszkodok az “eredetihez” is. Szeretem a könyvek illatát, a papírlapok tapintását, azt, amikor a fotóknak finom texturája van, valamint egy csipetnyi tökéletlensége. Ez kell nekem ahhoz, hogy valódinak tűnjön, valamint  imádom, mikor a tárgyaknak története, múltja van.

by jujubalee

via Flickr

bcn by pavel bogolepov

BCN fotó: Pavel Bogolepov

az egyik kedvenc analóg képem:)

A régi kamerákon belül a polaroid gépekért rajongok, szeretem hallani a gépek kattanását  a fotózás pillanatában és felülmúlhatatlan érzés várni, hogy előbújjon a kép a fotón:) Ami az enteriőrt illeti, ezek a vintage darabok nagyszerűen mutathatnak a térben. Sokan gyűjtik a már nem működő darabokat, és mint egy kis ékszer, használják a lakás dekorációjaként.

by Julia Lillqvist

via Flickr

by IrenaS

via Flickr

by lifelovepaper

via Flickr

by susannah photobird

via Flickr

Neketek van otthon ilyen vintage masinátok?