*Szüret* a Pink Flower Love-val

Szép lassan közeleg az ősz, éjszakáink egyre csípősebbek és reggelenként betölti a levegőt az a jellegzetes illat, amit a föld, a perzselő naptól elszáradt levelek és a harmat együttese alkot. Véget ért a nyár, s itt az ideje, hogy testben és lélekben is felkészüljünk az elkövetkező évszakra.

autumn

Miután a napsütés és esőzés kifejtette áldásos hatását, elérkezett az idő a több hektáros borvidékek és gyümölcsfa ligetek szüretelésére. Habár az aratószezon már a nyáron elkezdődött, számomra a gabonatáblák betakarításának képe ehhez a különleges, nyár végi – ősz eleji hangulathoz szintén hozzátartozik.

bread

egg

Elbűvöl az a hatalmas fizikai, s főként közösségi erő, ami meghatározza ezt az időszakot. A szőlő szüretelése a legtökéletesebb példa erre, hiszen számos más mezőgazdasági ágazatban már teret nyert a teljes gépesítés. Rengeteg munka, szakértelem és törődés kell, ahhoz, hogy egy palack bor megszülessen.

vineyard

Akaratlanul is egy fabula jut eszembe – biztosan Ti is emlékeztek – amelyikben a hangya szorgosan munkálkodik, s gyűjti  magokat télire. S valóban, több évszázados hagyománya van annak, hogy letelepedett őseink miként élnek az évszakok és a természet körforgásához igazodva – aktívan a tavasz-nyári hónapokban, passzívabban az őszi-téli időszakban, kiélvezvén munkájuk gyümölcsét. Hát nem találó kifejezés?

harvest

Ne búsuljunk tehát, hogy kopogtat az új évszak, próbáljuk meg ráhangolódni erre a körforgásra, hiszen minden évszaknak megvan a maga szerepe az életünkben!

Olvassatok tovább szüret témában a Pink Flower Love blogon!

Képek forrása: Tumblr, kim ficaro, Laposa Pincészet