Őszt idéző tavaszi kollekciók a párizsi Haute Couture héten

Az új év első hónapja idén sem kezdőthet máshogy a divatvilágban, mint a Párizs kizárólagosságát élvező Haute Couture eseménnyel.  A tavaly tavaszi bemutatókról ,Virágba borult Haute Couture’ címmel írtunk Nektek, az idei évszakot azonban nem hozza ilyen könnyed szellő. A 2013 spring/summer kollekciók természetesen most is a legkiválóbbak remekei, a ruhaköltemények jellemzően a fekete, fehér és szürke monokrómját többnyire nehéz színekkel (jellemzően vörös, mélykék, narancs) és karakteres vonalakkal kombinálták a designerek.

Alexis Mabille, Elie Saab vagy Valentino azonban idén sem mondott le a fenséges csipke, tüll és virágmotívumok tavaszváró kombinációjáról, az őszi couture  után pedig idén először tavaszi couture privilégiummal jutalmazott Ulyana Sergeenko igazi pozitív meglepetés volt a divatguruk új sorában.

Természetesen a kissé letargikusra sikerült tavaszi összeállítások kárpótolnak a főként váll, mell és nyakrészre helyezett gazdag részletekkel és örömmel nyugtáztuk, hogy a híresen szép magyar lányok most sem maradhattak le az exkluzív bemutatókról. Axente Vanessa, Rajzák Kinga, Srej Sophie mellett a legnagyobbak kifutóin feltűnt Pampuk Tímea, Adamik Luca és Birkner Tímea is .

A 2013 tavasz/nyár tervezői: Alexis Mabille, Armani Privé, Atelier Versace, Bouchra Jarrar, Chanel, Christian Dior, Elie Saab, Giambattista ValliJean Paul Gaultier, Maison Martin Margiela, Ulyana Sergeenko és Valentino.

 

Alexis Mabille '13 s/s haute couture

Alexis Mabille

Armani Privé '13 s/s haute couture

Armani Privé

Atelier Versace '13 s/s haute couture

Atelier Versace

Bouchra Jarrar '13 s/s haute couture

Srej Sophie a Bouchra Jarrar kifutóján

Chanel '13 s/s haute couture

Chanel

Christian Dior '13 s/s haute couture

Christian Dior

Elie Saab '13 s/s haute couture

Axente Vanessa az Elie Saab bemutatón

Giambattista Valli '13 s/s haute couture

Adamik Luca Giambattista Valli haute couture-ben

Jean Paul Gaultier '13 s/s haute couture

Birkner Tímea a Jean Paul Gaultier kifutóján

Maison Martin Margiela '13 s/s haute couture

Maison Martin Margiela

Ulyana Sergeenko '13 s/s haute couture

Ulyana Sergeenko

Valentino '13 s/s haute couture

Axente Vanessa Valentino haute couture-t visel

Képek forrása: style.com